Kaunon Nietosnaaraus

CH, KTK-III

Rotu: suomenhevonen Kasvattanut: Kaunovaara
Sukupuoli: tamma Omistaja: VRL-14657
Säkäkorkeus: 150cm Rekisterinumero: VH18-018-0462
Väri: rautias Painotuslaji: kouluratsastus
Syntynyt: 22.02.2018, Suomi Koulutus: helppo A
Luonnekuvaus

Kaunon Nietosnaaraus pistettiin aluilleen heti kun sen emä Turmeltajan Näkinnaaraus kotiutui Kaunovaaraan. Isäori etsittiin muualta ja toivoimme täysillä tammavarsaa. Sellainen putkahti maailmaan ja vielä ihastuttava liinaharjainen tamma! Isältään Hallakahakalta tamma on selkeästi perinyt nätin liinaharjaisen olemuksensa. Emältä tamma peri ison osan kiltistä luonteestaan, mutta ei siitä ihan kopiota tullut kuitenkaan.
Nietosnaarauksen lempinimeksi muodostui Netto. Ensin se oli melkein Netta, mutta muuttui jotenkin isännän suussa Netoksi. Taisi ilmaista myös, että tällä tammalla tulisi tehdä nettoa eikä pelkästään miinusta tulevaisuudessa. Harmi vaan ettei meidän hevoset juuri rahaa tuota. Isännän lipsahduksen mukaan Netoksi nimetty tammavarsa toi onneksi iloa ja hupia meidän elämään. Sen hontelot jalat eivät millään olleet menossa kaikki samaan suuntaan vaan se kompasteli minkä kerkesi. Hölmöili oikeastaan muutenkin paljon ja nauratti meitä. Pikkuhiljaa jalat vahvistuivat ja Netto pääsi kulkemaan kovempaa vauhtia. Eikä vauhdista meinannut tulla loppua. Neton lempiasia on juokseminen. Jos tammasta olisi ravurin halunnut olisi se ehkä voinutkin netota meille rahaa. Ratsuvarsasta emme kuitenkaan ravuria olleet leipomassa vaan Netto sai purkaa juoksuintonsa pelkästään omiin huveihinsa.
Netto on hoitaessa suhteellisen rauhallinen tapaus. Ei se ihan liikkumatta pysy eikä tottelekaan aina, mutta sen 70% ajasta Netto seisoo siinä mihin sen pistää kiinni eikä pyri muualle. Tammasta saa hyvän juttukaverin kun sen kanssa alkaa touhuta. Pikkutamma hörisee ja hirnuu sitä mukaa kun sen mielestä täytyy ihmiselle jotain jutella. Se juttelee myös muualla kuin kotona. Nimittäin vieraissa paikoissa tamma aloittaa huutelun jo trailerista eikä lopeta ennen kuin kotimatkalla. Onhan se suloista kotona, mutta kisapaikalla ei. Tamma käyttäytyy välillä kuin nuori villiori konsanaan ja näyttää loikkakoikkataitojaan taluttaessa. Napakalla otteella ja tiukalla kävelytahdilla Netto ei ehdi hyppiä omiaan vaan seuraa taluttajaa hieman hämmästyneen oloisena. Iän karttuessa ja tavoille oppiessaan Netto toivottavasti rauhoittuu ja sen käsitteleminen helpottuu.
Ratsuna Netto on kuin ilmetty emänsä. Energinen, reipas ja oikeasti kiva ratsatettava. Neton hömelyys muuttuu sähikäismäiseksi energiaksi, jota on kuitenkin helppoa ohjata oikeisiin töihin. Maastakäsin töitä tehdessä tamma on huolimattoman ja löysän oloinen. Ratsastajan kanssa tamma liikkuu napakammin eikä löllöttele menemään ihan hassusti. Netolla on vielä paljon opittavaa eikä se ole täydellinen kouluratsu vaikka yrittääkin parhaansa.

© rukkanen (VRL-00583)Saavutukset

Champion arvonimi 22.07.2018
KTK-III, 17 + 17 + 18 + 17 = 69p.

Jälkeläiset

skp. Nimi Niminen, s. 00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen
skp. Nimi Niminen, s. 00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen
Sukutaulu

i. Hallakahakka ii. Kaaheen Kipinäherkkä iii. Nornaliekki
iie. Hiimuisen Ihana
ie. Koistilan Hallakka iei. Hallan Peikko
iee. Hunajaliinu
e. Turmeltajan Näkinnaaraus ei. Näkkijärvi eii. Säkkijärvi
eie. Harhakuvitelma
ee. Horkannaaraus eei. Hämyhalla
eee. Yönaaraaja
Kilpailuhistoria

Kilpailee kouluratsastuksessa porrastetuissa
Kouluratsastus: 2451.5p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1065.79p.
Tahti ja irtonaisuus: 1385.71p.

Laji taso 6/4

Näyttelymenestys

07.05.2018 Einfall, irtoSert (Päätuomari: Welby)
28.05.2018 Kärmeniemi, irtoSert (Päätuomari: Jannica)
22.06.2018 Kaihovaara, irtoSert (Päätuomari: Jannica)
30.03.2019 Suomenhevosten rotunäyttelyt - Aikuiset tammat - III-palk.

Ulkoasu © M Layouts
Ulkoasun kuva © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Muiden kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin, kun pidät hiirtä kuvan päällä.
Tämä on virtuaalitalli :: Tämä on virtuaalihevonen